Wie ben ik?

HerboraDIX, Tinneke DE SMET

Ik stel mezelf even voor. Ik ben Tinneke en woon in het mooie dorpje Dworp, in de groene rand rond Brussel, vlak aan het Hallerbos. Je kan er prachtige natuurwandelingen maken.

Ik heb twee lieve dochters, Joyce (28) en Anke (27) en een schat van een vriend, David.

Ik heb altijd al een zwakke gezondheid gehad met één grote rode draad: Allergie. Het is ook de allergie die me aanzette tot het volgen van de opleiding Herborist – Kruidenverwerker, is een van de beste beslissingen die ik ooit nam.

Het kantelpunt kwam er op de dag van mijn zwaarste netelroosaanval. Na maandenlang dagdagelijks jeuk te hebben, mijn medicatie (cortisone) steeds te moeten verhogen, kwam ik op een punt dat zelfs die cortisone niet meer hielp. Een sociaal leven had ik niet meer door de netelroos die op elk moment kon opduiken. Mijn vriendin Dinne raadde me aan om het eens in de natuur te gaan zoeken. Tijdens die zoektocht naar een natuurlijke remedie ontdekte ik het boek “Puur natuurlijk vrouw” van Anntje Peeters. In het boek, dat ik vrouwen echt aanraad, vond ik veel info over kruiden en zo kwam ik bij de paardenbloemwortel terecht. Ik testte de paardenbloemwortelkoffie en wonder boven wonder die hielp me de cortisone af te bouwen en ook de jeuk bleef weg. Het triggerde mij en ik wou weten vanwaar dit kwam. Welke kracht zat er in kruiden?

Tijdens de opleiding tot Herboriste – Kruidenverwerker bij Syntra Ukkel met een fantastische docente Martine Van Huffel van Eyneakker.be, ontdekte ik de magische kruidenwereld. En ik ontdekte dat ik mijn eigen dokter kon zijn. Inmiddels neem ik al 4 jaar geen medicatie meer en moet ik enkel één keer per jaar naar de dokter voor mijn jaarlijkse bloedproef. Ik maak mijn eigen siropen of infuusjes, zalfjes, crèmes en cosmetica.

Nu ik de microbe te pakken heb wil ik mensen helpen en mijn kennis verspreiden.

HerboraDIX betekent voor mij Herboren door de Radix (de wortel, in mijn geval de wortel van de paardenbloem). “Herb” duidt ook op kruiden. En DIX is het franse woord voor tien, een link naar Tinneke. Die “tien” komt ook herhaaldelijk terug in het logo: een boom met 10 hoofdtakken, 10 wortels en in het midden ook 10.

En zeg nu zelf, HerboraDIX … dat klinkt toch een beetje als Panoramix 🙂

%d bloggers liken dit: